CHLAPEC, KTERÝ PĚSTOVAL DRÁČKY: ROZTOMILÉ DOBRODRUŽSTVÍ

1:55 PM

Autorka: Andy Shepherdová, Ogilvie Sara (ilustrace) | Nakladatelství: Pikola | Počet stran: 224 | Měsíc a rok vydání: 09/2019

ANOTACE: Když Tomas jednoho krásného dne objeví na zahradě u dědečka a babičky podivuhodnou kaktusovitou rostlinu s ježatými plody, připomínajícími dračí kůži, vůbec netuší, jak moc mu změní život. Plody podivné rostliny na dotek hřejí a sálají. Netrvá dlouho a vylíhne se z nich dráček. Mít ale doma živého dráčka není jen tak. Jen co přišel na svět, hned začal tropit neplechu. Tomas má co dělat, aby svého nového mazlíčka utajil před rodiči i prarodiči. Bohužel svého kocoura Tomtoma neoblafne, a už vůbec ne své kamarády, kteří okamžitě zatouží po svém vlastním dráčkovi. Ještě aby ne, draci jsou přece úžasní… jen vám dokážou zapálit zubní pastu a vaše kalhoty se mohou ocitnout na televizní anténě. Člověk by řekl, že jeden drak je až dost. Jenomže netrvá dlouho a na podivné rostlině se objeví další a další plody. Tomas se oficiálně stává pěstitelem draků…

MÉ POCITY A DOJMY: Pokud máte rádi příběh z Jak vycvičit draka, tak byste se měli podívat po této knížečce. Mně na první pohled okouzlila nádherná obálka a pak mě zaujal název, který slibuje draky. Minimálně jeden malý dráček tam je a taky jeden moc sympatický malý kluk, jehož dobrodružství jistě zaujme spoustu malých čtenářů. No kdo by totiž nechtěl mít nejbáječnějšího domácího mazlíčka vůbec? Rodiče možná tak nadšení nebudou, protože si jejich děti jistě začnou k Vánocům přát místo psa malého draka. No, a co si budeme nalhávat, o draka je mnohem větší starost.

Chlapec, který pěstoval dráčky je prostě úžasný, magický příběh o chlapci, který se při zahradničení se svým dědečkem narazí na strom s dračím ovoce. Ovšem tento podivuhodný strom ve skutečnosti obsahuje draky! Tomas je sympatický malý kluk. Krásně se o dráčka stará, i když to vůbec není jednoduché. Nikdy se na svého malého přítele nezlobí, i když se jeho pokoj promění v peklo plné vybuchujících hovínek. Skutečně měl spoustu trpělivosti. Musela jsem se usmívat nad tím, jak se snažil zakrýt všechny potíže a chaos, který Flitr způsobil. Flitr dostal své jméno po svém třpytu. Navíc také mění barvy, čímž mi připomněl chameleona Pascala z pohádky Na vlásku. Flitr je prostě k pomuchlání, je strašně roztomilý 🖤.

Pokud se rozhodnete tuto knihu vzít do rukou, tak se od začátku do konce budete usmívat. Nejsou tam okamžiky nudy a s každou stránkou je kniha lepší a lepší. I tím, že je to dětská knížka s velkými písmenky tak to utíkalo velmi rychle. Přečetla jsem to za dva večery, ale kdybych u toho nečetla další knihu, byla bych to schopná zhltnout za jeden večer. Pro děti to bude báječná pohádka před spaním čtená rodiči nebo jedno z jejich prvních samostatných čteních. Jsem si jistá, že to děti budou milovat. Mám radost, že o Tomasovi a dracích (a chaosu, který způsobí) bude ještě další kniha 👍 jelikož příběh v této knížce je stejně tak vzácný a rozkošný jako její ilustrace.

Pravděpodobně bych o této knize mohla ještě psát, ale nechci vám prozrazovat příliš, takže to ukončím tím, že by si každý měl přečíst tuto úžasnou, veselou, hřejivou a sladkou knihu o dracích, zahradnictví, přátelství a ještě více dracích plnou vtipných situací! Je to jednoduše naprosto kouzelná pohádka, která vás zahřeje u srdce a po které s nadšením půjdete pátrat po dračilkovém stromě. Já už si balím baťůžek a hledám baterku, abych vyrazila na průzkum, jelikož teď chci svého vlastního malého dráčka! 

Za knížku k recenzi moc děkuji nakladatelství Euromedia a jejich značce Pikola.
Tuhle roztomilou knížku koupíte zde 🙂.


You Might Also Like

0 komentářů