ZÁLESKAUTKY: PLÁN ZA VŠECHNY PRACHY

2:35 PM

Recenzi na předchozí díly si můžete přečíst tady.

Autoři: Stevensová, Ellisová, Wattersová, Allen | Nakladatelství: Paseka | Počet stran: 112 | Datum vydání: 3.5. 2019

Anotace: Po dlouhé době je v táboře klid, který chtějí Mal a Molly využít k randění. Jejich plány ale překazí návrat medvědí ženy a neplánovaná cesta portálem, na jehož druhé straně čekají… dinosauři. Proč do všeho musejí strkat nos dinosauři? Mezitím se Jo, April a Ripley věnují sbírání nudných bobříků a činnostem, které v žádném případě nezavání dobrodružnými výpravami ani používáním bojových umění. Jenže zdobení dortů a vystřihování může být pro "tvrďácký dámy" daleko větší výzva než souboje s magickými bytostmi a tříokými liškami. Záleskautky se právem staly kultem pro moderní čtenářky i čtenáře. Ulítlou formou podporují hodnoty, jako jsou přátelství, tolerance, ochrana přírody a odvaha.
- Dvě Ceny Willa Eisnera
- Cena Harvey
- Cena GLAAD
- Filmové zpracování chystá studio 20th Century Fox

Moje pocity: April, Molly, Ripley, Mal a Jo jsou zpátky! Škoda, že už dávno nejezdím na tábory. Tohle čtení bych si tutově vzala s sebou a četla si po obědě o poledním klidu. Pokud na tábory ještě jezdíte nebo máte v okolí někoho kdo ano... zabalte mu s sebou Záleskautky 😉. 

Tahle parta holek si totiž s přehledem získává jak mladší tak dospělé čtenáře a to právem. S nimi se nikdy nebudete nudit. Holky je jednoduché si oblíbit a třeba se s nimi i ztotožnit. Každá z nich je jiná, každá z nich je svá, každá si vás získá něčím jiným a společně se perfektně doplňují. Obsahově jsou celé Záleskautky strašně super vyprávění nabité přátelstvím, akcí, tajemstvími. nebezpečím a dobrodružstvím. Vizuálně je to tip ťop. 

Začátek třetího dílu se soustředí okolo dlouho uctívané táborové tradice - vyprávění příběhu u táboráku. S každým vypravěčem se mění styl kresby, což je suprové oživení celého komiksu. Kromě toho má série nového kreslíře, tedy vlastně dva. To znamená změny v barvách a nové způsoby kreslení postav. Nicméně, za mě to jsou pořád ty Záleskautky, které mám ráda 🙂.

druhý díl vs. třetí díl

V druhé části komiksu mají v táboře volný den, kdy si každý může zvolit, co bude dělat. Zatímco Jo, April a Riley se snaží získat nějaké bobříky, Mal a Molly se vypraví do lesa na romantický piknik. Samozřejmě, že se stane něco naprosto nečekaného a šíleného. Molly a Mal skončí v alternativní dimenzi plné dinosaurů 😍. Prostě žádná nuda, ale pořádně šílené dobrodrůžo 😄🤭.

Doporučuji všem, kteří mají rádi kreslená dobrodružství plná podivností jako v seriálu Gravity Falls 🙃. Příběhy této holčičí party jednoduše zbožňuji ❤.

No a protože se údajně chystá hraný film tak jsem se zamyslela nad menším fancastem 🙂😄. Určitě mi do komentářů napište svoje představy.

Jo, April, Molly, Ripley, Mal



Za zaslání knihy Záleskautky 3: : Plán za všechny prachy děkuji nakladatelství Paseka






You Might Also Like

3 komentářů

  1. Dinosauři byli skvělí! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. 🦖🦕👍 A co říkáš na můj fan casting? 😄

      Delete
    2. Vidíš, na to jsem zapomněla! Stefanie mi na Molly přijde až taková moc bárbínovská, ale jinak to sedí dokonale. Hlavně Sadie by podle mě byla skvělá April. ♥

      Delete