AMULET 3: VÝPRAVA V OBLACÍCH

1:17 PM

Autor: Kazu Kibuishi | Nakladatelství: Paseka | Počet stran: 208 | Datum vydání: 20.3. 2019

Anotace: Aby zachránila náš svět, musí zachránit ten jejich… Po všem, co prožila v předchozích dvou dílech, se Emily dozvídá, že síla, která ohrožuje říši Alledia, může zničit i její domov. Tajemný Leon Rudovous vede Emily, Navina a jejich výpravu do ztraceného města Cielis, které se má údajně nacházet vysoko v oblacích. Proti nim poprvé stane hrozivý lovec Gabilan, který by sám rád usedl na trůn. Hlas Amuletu zároveň našeptává Emily čím dál nebezpečnější myšlenky a k výpravě se přidává Trellis, syn elfího krále. Je překvapivým spojencem, nebo budoucím zrádcem? Komiksová sága Amulet se stala fenoménem a základním kamenem moderní tvorby pro děti a mládež. Bývá považována za pokračovatelku takových klasik jako Star Wars, Pán prstenů, Alenka v říši divů nebo série o Harrym Potterovi, jejíž americkou edici k 15. výročí Kibuishi ilustroval.


Moje pocity: Jsem moc ráda, že Paseka pokračuje ve vydávání této úžasné série od Kazua Kibuishi, který je původem Japonec, ale vyrůstal ve Spojených státech. První dva svazky (RECENZE) seznámili čtenáře se sourozenci Emily a Navinem, kteří se spolu s jejich matkou přestěhovali po rodinné tragédii do starého domu po dědečkovi. Jejich maminku záhy unese podivná příšera a tak začíná jejich výprava do magické Alledie 🙂😄. Země je to plná tajemství, mluvících zvířat, temných elfů, zvláštních bytostí a příšerek. Zatímco se Emily snaží naučit používat kouzelný Amulet, pouští se po bohu přátel svého pradědečka, své rodiny a lišáka Leona do boje proti elfímu králi a jeho nohsledům.

Pokračování zábavného dobrodružství Emily a její rodiny v magické Alledii mě vůbec nezklamalo. Naopak naplnilo očekávání z předešlých dílů. Stále je to graficky bezvadně zpracovaný příběh v prvotřídní knižní úpravě. Ve třetím díle se dozvídáme více o magickém Amuletu a vydáváme se se skupinkou na výpravu do bájného města, ve kterém mají žít vládci Alledie. Jak už název a obálka napovídá, výprava se bude odehrávat ve vzduchu 🙂. Naši hrdinové si na dobrodružnou cestu za odpověďmi pronajmou vzducholoď se kterou svedou i nějakou tu vzdušnou bitvu či natrefí na nebeské úhoře.

Jednotlivé svazky série jsou rozvržené tak, že vás udrží v napětí až do konce 👍. Příběh se opět o kus posunul, i když na mnohé odpovědi si čtenář bude muset stále počkat. Oceňuji, že s každým dalším dílem se nápaditý svět Amuletu čtenáři krásně zvětšuje před očima 🙃 a stále udivuje svou bohatostí. Jsem opravdu moc zvědavá, co si na nás autor připraví příště. Pro ty, kteří mají rádi komiksy, Japonské pohádky, bohaté a originální fantasy světy, akci, a mísení magie s technologiemi je toto naprosto perfektní série, kterou by si měli přečíst 💗.

Proč si sérii Amulet pořídit
                       ◼    jste fanouškem komiksů
                       ◼    úžasná kresba!
                       ◼    baví vás japonské animované filmy
                       ◼    líbí se vám tvorba Hayaoa Myazaki (Howlův putující zámek, Princezna                     
                               Mononoke, Můj soused Totoro)
                       ◼    máte rádi fantasy dobrodružství
                       ◼    magie
                       ◼    vzducholodě!!!
                       ◼    mluvící zvířata, roboti.... 💗
                       ◼    oceníte výskyt různých nadpřirozených bytostí (třeba nebeských úhořů)

Kdy si knihu Amulet rozhodně nepořizovat
                       ◼    komiksy vás VŮBEC nezajímají
                       ◼    pohřbili jste vaše vnitřní dítě


Za zaslání knihy k recenzi děkuji nakladatelství Paseka. První knihu koupíte zde, dvojku tady a trojku hledejte tu.

You Might Also Like

0 komentářů