PRAVDA O HOVÍNKU: A MNOHEM VÍC

4:57 PM

Autorka: Andy Seed, ilustrace Claire Almon | Nakladatelství: Knihy Dobrovský - Drobek | Počet stran: 64 | Datum vydání: 4.3. 2019

Anotace: Staň se detektivem v divoké přírodě!
S pomocí tohoto fascinujícího a zábavného průvodce se naučíte vypátrat a určit zvířata podle stop, které nechávají za sebou – od páchnoucích bobků až po chomáčky pírek. Překvapí vás (a možná i trochu pobouří!), kolik se toho můžete o divokých zvířatech tímto způsobem naučit. Ať už jste nadšenci, kteří se raději učí v pohodlí vlastního domova, anebo zapálení zálesáci, jedno je jisté: nad tímto ilustrovaným souhrnem hovínek, bobků a stop se rozhodně nevyplatí ohrnovat nos!

Moje pocity: Na první pohled vypadá Pravda o hovínku od Knihy Dobrovský a jejich značky Drobek dost vtipně 😁😂. Výrazy zvířátek na obálce mluví za vše. Ačkoliv se kniha jmenuje Pravda o hovínku, nevěnuje se pouze tématu exkrementů. Na druhý pohled tedy zjistíte, že je v ní spousta informací o tom, jak v přírodě najít všelijaká zvířátka.



Pátrat můžete nejen po hovínkách, ale také po stopách, peří, zbytcích jídla, lebek, vývržcích, chuchvalcích srsti nebo obydlích. Zjistíte kde jaká zvířata žijí a další zajímavosti z jejich životů. Obsahuje tedy mnohem víc než byste původně čekali!


Stopování tygrů nebo ledních medvědů vám teda nedoporučuji (no by ani nebylo kde je hledat že 😁 když u nás ve volné přírodě nežijí), ale jinak je super nápad se na vycházce v naší české přírodě rozhlédnout kolem a hledat stopy zvířat. Myslím, že je to ideální aktivita pro rodinné výlety nebo táborové oddíly. Bezva poučná kniha (nejen na léto 🙂) a vítané zpestření do knihovničky 😉. Je to jedinečný titul, který je opravdu obsáhlý, předá hodně informací jak dětem tak dospělým. Určitě by našel uplatnění třeba i při výuce biologie (vlastně asi prvouky) na prvním stupni ZŠ. Umím si představit, že by v malých dětech vzbudil nadšenost a tu správnou zvědavost na další učení se o zvířatech. Však malé děti zbožňují 💩.



Toto nevšední počtení koupíte TADY 💗😉.
Já děkuji za zaslání Knihy Dobrovský!

You Might Also Like

0 komentářů