HOMEMADE ICE-CREAM
6:09 PM
Možná jste zaznamenali, že jsem si pár měsíců pořídila zmrzlinovač z Lidlu, ale i tak jsem stále věrná i formičkám z IKEA. Tohle léto jsem zatím vyzkoušela nanuky z kiwi, nektarinek/broskví a jahod se smetanou a jogurtem.
KIWI
- 2 zralá oloupaná kiwi
- 100 ml vody
- 3-4 lžíce cukru
Vše rozmixujte, nalijte do formiček a nechte zmrazit. Kiwi použijte opravdu jen to zralé nebo to budete mít i přes cukr stále kyselé jako já.
NEKTARINKOVÝ/BROSKVOVÝ
- 2 nektarinky
- 2 lžíce cukru
Dle libosti použijte buď samotné nektarinky či broskve... nebo kombinujte. Vše oloupané a nakrájené vložíme s cukrem do mixéru. Rozmixujeme, nalijeme do formiček a necháme kompletně zmrznout.
JAHODOVO-SMETANOVÝ
- 300 g jahod
- 100 ml mléka
- 500 g řeckého jogurtu
- 100-150 g moučkového cukru
- 1 smetana na šlehání
Tady jsem kombinovala několik receptů a je to celkem dávno... tak snad to přibližně trefím :-). Část jahod nakrájejte na malé kousky a dejte stranou. Z jahod, mléka, cukru a řeckého jogurtu umixujte směs. Našlehanou smetanu přidejte do vytvořené směsi, nalijte do formiček a nechte zmrazit.
Formičky po vyndání z lednice nechte z každé strany pár vteřin pod tekoucí horkou vodou. Dobrou chuť :-)!
0 komentářů