CHLAPEC, KTERÝ VYRŮSTAL S DRÁČKY: ZÁBAVA POKRAČUJE

4:45 PM

Autorka: Andy Shepherdová, Ogilvie Sara (ilustrace) | Nakladatelství: Pikola | Počet stran: 240 | Měsíc a rok vydání: 01/2020

Tomas má tajemství, opravdu VELKÉ tajemství. Má totiž dráčka. Jeho malý drak se narodil z tajuplné kaktusovité rostliny jménem dračilka a je děsně roztomilý. Chovat draka však není vůbec jednoduché. Na to už přišli i Tomasovi nejlepší kamarádi, kteří si dráčky také pořídili. Vybuchující dračí bobky či jejich mlsný jazýček dokážou člověku občas pěkně zavařit. Nemluvě o plamenu, který sem tam nekontrolovaně chrlí. Tomasovi nezbývá nic jiného, než zahájit dračí trénink a přitom se snažit držet co nejdál od problémů ve škole i doma. Zní to ovšem jednodušeji, než to ve skutečnosti je. Vyžaduje to veškerou Tomasovu kreativitu. A aby toho nebylo málo, přesně v tu chvíli začala dračilka vypadat fakt divně. Tomas s přáteli se rozhodnou, že musí dračilku zachránit a odhalit její tajemství. Své tajemství má navíc i jejich úhlavní nepřítel Kilián. Zdá se, že kamarádi budou mít plné ruce práce. Pro děti od 7 let.



Když se mi do rukou dostal první díl Chlapec, který pěstoval dráčky byla jsem okouzlena. Nedávno vyšlo pokračování této série, která je o tom, co se stane, když jeden malý kluk jménem Tomas objeví zvláštní dračilkový strom a získá toho nejlepšího mazlíčka na světě 😁. První díl byl mega roztomilý 💛 a plný dobrodružství a jeho pokračování s názvem Chlapec, který vyrůstal s dráčky 🐲 také nezklamalo. Stále se potvrzuje, že uhlídat partu draků vůbec není jednoduché 😂😀. Zvlášť když jejich bobky vybuchují, občas zapříčiní nějaký ten ohýnek a mají mlsné jazýčky. Svoje lidské parťáky, Tomase a jeho kamarády, umí dráčci dostat i do slušného průšvihu 😁.

V tomto díle se děti rozhodnout, že je nutné dráčky začít řádně trénovat. A aby toho nebylo málo, přesně v tu chvíli začne dračilkový strom chřadnout 😯. Je tedy třeba nejen vyřešit tuto záhadu, ale navrch se vypořádat i s jejich úhlavním nepřítelem, spolužákem Kiliánem. Ten má svá vlastní tajemství a rozhodně si nemíní nechat své cíle rozmluvit 😕.

Rozhodně jsem se u toho nenudila. Uměla bych si tuto sérii představit zpracovanou jako večerníček, či dětský film, a s chutí bych na to koukala. Proč? Protože je to vtipné, plné ztřeštěných situací, a jsou tam DRACI! 🐲💗 I když jsou malincí 😄😊. Navíc to má naprosto nádherné ilustrace, které perfektně příběh doplňují. 

Sice dávno nejsem malá, ale i tak si někdy ráda přečtu knížku pro děti. To mé vnitřní dítě to vždycky moc ocení. Stále taky koukám na animované filmy a do smrti budu… ale pššššt. A myslím, že pro cílovou věkovou skupinu je to perfektní knížka. Děti zaručeně bude bavit! Moc bych se divila, kdyby tomu tak nebylo 😄🐲.


Za knížku k recenzi moc děkuji nakladatelství Euromedia a jejich značce Pikola.
Tuhle roztomilou knížku koupíte zde 🙂. Nezapomeňte předtím ale na první díl.


You Might Also Like

0 komentářů