KAKAOVÉ SUŠENKY

8:53 PM


POTŘEBUJEME:
♥ 100g másla
♥ 1 hrneček hladké mouky
♥ ½ hrnečku krystalového cukru
♥ ½ hrnečku kvalitního kakaa holanského typu (s hodně %)
♥ 1 vejce
♥ 1 lžičku prášku do pečiva

1. Máslo pokojové teploty šleháme s cukrem.
2. Přidáme vejce a ještě prošleháme.
3. Vařečkou zapracujeme mouku, kakao a prášek do pečiva.
4. Ručně uhněteme těsto, které dáme na 30 minut odpočívat do lednice.
5. Vyválíme a vykrajujeme.
6. Pečeme na 170 stupňů asi 10-12 minut.

Pozorně sušenky v troubě hlídejte, abyste je nespálili. Díky kakau jsou velmi tmavé a není pořádně znát upečení jako například u skořicových, které krásně zezlátnou. Na první pečení se hodí nakombinovat kakaové právě se skořicovými nebo vanilkovými sušenkami a pečlivě si hlídat stupně a dobu pečení.




You Might Also Like

0 komentářů