CHOCOLATE-PUMPKIN CHEESECAKE
2:02 PMČOKOLÁDOVO-DÝŇOVÝ CHEESECAKE
TĚSTO
- 1,5-2x balení čokoládových Bebe sušenek
- půlku kostky másla, rozpuštěného
- 250 g smetanového sýru (Kupuji obyčejnou Lučinu. Používám klidně 200 + 120 balení.)
- 200 g krupicového cukru
- 500 g dýňového pyré (Nikdy ho nevážím. Jsem zvyklá koupit běžnou Hokkaido dýni a zpracovat ji celou.)
- 3 velká vejce
- 3 lžíce polohrubé mouky
- 1 lžička dýňového koření (Klidně můžete vynechat. Já to tak dělám, i když mám nějaké umíchané.)
- 1/2 lžičky soli (vynechávám 😅)
- 100 g hořké čokolády na vaření, alespoň 50%, většinou používám 65% a více
1. Dýňové pyré si připravíme tak, že dýni nakrájíme na měsíčky, které rozprostřeme na plech a lehce zakápneme olejem. Při teplotě 180°C pečeme asi 30 minut. Změklou dužinu pak odstraníme a rozmixujeme tyčovým mixérem. Opravdu doporučuji ten tyčový mixér, smoothie maker na to nestačil.
2. V míse rozdrtíme sušenky s máslem. Směr natlačíme na dno vymazané formy. Troubu předehřejeme na 180°C a pečeme 12-15 minut.
3. Našleháme sýr ke kterému přidáme cukr, dýňové pyré, vejce, mouku..... plus koření a sůl (nemusí být).Vše nakonec projedeme šlehačem aby nám vznikla hladká a VELMI tekutá hmota oranžové barvy. Odebereme 150-200 ml a zbytek hmoty nalijeme na sušenkový základ. Doporučuji spíše méně. Po smíchání s čokoládou to dosti zhoustne a špatně se to esteticky nalévá na zbytek.
4. Čokoládu nalámeme na kostičky a necháme rozpustit v míse nad hrnem s vroucí vodou. Do rozpuštěné čokolády vmícháme odloženou směs. Důkladně promícháme a spirálovitě jí nalijeme na oranžovou směs ve formě, abychom vytvořili mramorování. Také můžete čokoládu nemíchat s dýňovou směsí, ale najít jí přímo. Lépe si navrchu vytvoříte pěkné mramorování. Hmota je jinak příliš hustá a spíše než "nalít" to připomíná činnost "nakydat lžící".
5. Pečeme při 180°C asi 40 až 50 minut. Nevadí, když se náplň trošičku lepí. Po vychladnutí a pár hodinách v lednici vše krásně ztuhne.
0 komentářů