CHOCOLATE-PUMPKIN CHEESECAKE

2:02 PM

ČOKOLÁDOVO-DÝŇOVÝ CHEESECAKE


TĚSTO
  • 1,5-2x balení čokoládových Bebe sušenek
  • půlku kostky másla, rozpuštěného

NÁPLŇ
  • 250 g smetanového sýru (Kupuji obyčejnou Lučinu. Používám klidně 200 + 120 balení.)
  • 200 g krupicového cukru
  • 500 g dýňového pyré (Nikdy ho nevážím. Jsem zvyklá koupit běžnou Hokkaido dýni a zpracovat ji celou.)
  • 3 velká vejce
  • 3 lžíce polohrubé mouky
  • 1 lžička dýňového koření (Klidně můžete vynechat. Já to tak dělám, i když mám nějaké umíchané.)
  • 1/2 lžičky soli (vynechávám 😅)
  • 100 g hořké čokolády na vaření, alespoň 50%, většinou používám 65% a více


1. Dýňové pyré si připravíme tak, že dýni nakrájíme na měsíčky, které rozprostřeme na plech a lehce zakápneme olejem. Při teplotě 180°C pečeme asi 30 minut. Změklou dužinu pak odstraníme a rozmixujeme tyčovým mixérem. Opravdu doporučuji ten tyčový mixér, smoothie maker na to nestačil.
2. V míse rozdrtíme sušenky s máslem. Směr natlačíme na dno vymazané formy. Troubu předehřejeme na 180°C a pečeme 12-15 minut.
3. Našleháme sýr ke kterému přidáme cukr, dýňové pyré, vejce, mouku..... plus koření a sůl (nemusí být).Vše nakonec projedeme šlehačem aby nám vznikla hladká a VELMI tekutá hmota oranžové barvy. Odebereme 150-200 ml a zbytek hmoty nalijeme na sušenkový základ. Doporučuji spíše méně. Po smíchání s čokoládou to dosti zhoustne a špatně se to esteticky nalévá na zbytek. 
4. Čokoládu nalámeme na kostičky a necháme rozpustit v míse nad hrnem s vroucí vodou. Do rozpuštěné čokolády vmícháme odloženou směs. Důkladně promícháme a spirálovitě jí nalijeme na oranžovou směs ve formě, abychom vytvořili mramorování. Také můžete čokoládu nemíchat s dýňovou směsí, ale najít jí přímo. Lépe si navrchu vytvoříte pěkné mramorování. Hmota je jinak příliš hustá a spíše než "nalít" to připomíná činnost "nakydat lžící".
5. Pečeme při 180°C asi 40 až 50 minut. Nevadí, když se náplň trošičku lepí. Po vychladnutí a pár hodinách v lednici vše krásně ztuhne.

Dobrou chuť!!! :-)



You Might Also Like

0 komentářů