APPLE PIE

8:11 PM


Tento měsíc jsem hned dvakrát pekla jablkový koláč, také známý pod názvem Apple Pie, jelikož je to koláč v americkém stylu. Nejdříve jsem ho pekla protože měla na víkend přijet kamarádka z Prahy a podruhé když mamka prohlásila, že máme doma nějak moc jablek - přesně 6 - tak akorát na koláč. Níže najdete recept. Dobrou chuť.


Připravte si:

  • 6 menších jablek
  • 400 g mouky
  • 240 g másla
  • 70 g cukru
  • 1 vejce
  • 80 ml mléka
  • skořicový cukr
  • 1 citron

Postup:

Máslo, cca dvě třetiny odváženého cukru, mouku, mléko, prášek do pečiva a žloutek (bílek si schovejte) smíchejte a vypracujte těsto. Těsto poté dejte odpočinout do lednice.

Jablka oloupejte, nakrájejte na plátky. V míse je smíchejte se zbytkem cukru, skořicovým cukrem (nebojte se přitvrdit a dát tam klidně balíček a půl) a pokapejte šťávou z jednoho citronu.

Vyndejte těsto z ledničky, koláčovou formu vymažte máslem a vysypte troškou mouky. Z poloviny těsta vyválejte placku a vložte do formy. Druhou polovinu taky rozválejte. Teď záleží na vaší odvaze. Se zdobením si můžete vyhrát a jako já vyplést mřížku nebo jablka pouze přikryjte plackou z těsta.

Potřete koláč odloženým bílkem a dejte výtvor péct - v troubě na 160°C kolem půl hodiny. Občas třeba píchnout párátkem - až budou jablka měkká a vršek bude zlatý... máte vyhráno :-). Dobrou chuť.

You Might Also Like

1 komentářů