TV SHOW TIPS II.

7:54 PM

První článek se seriálovými tipy se nesl spíše v duchu těch z běžného života, až na seriál Outlander v nich není žádné nadpřirozeno. V tomto pokračování vás o "nadpřirozeno" neochudím a naopak vám naservíruji nějakou tu fantasy a scifi :-). Vesmírné stanice, záhadné kupole, čáry a lektvary, nadpřirozené schopnosti jako telekineze... to všechno najdete níže. Opět budu moc ráda, když se se mnou podělíte o svůj názor na tyto seriály. PS: Tohle samozřejmě není všechno na co jsem kdy koukala nebo koukám ;-). Nebojte se tedy si klidně říci o více tipů a já vám ráda odpovím!

 REIGN

Máte rádi historii, drama, pěkné kostýmy, krásné lokace, úžasnou hudbu a sexy chlapy? Tak to je Reign přesně pro vás. Historickou přesnost tu sice nečekejte, ale možná právě proto je seriál ještě zajímavější. Navíc si vždycky můžete otevřít nějakou knihu v knihovně nebo aspoň tetičku Wiki nebo strýčka Googla. Děj se odehrává ve Francii kam z kláštera přijíždí Mary, Královna Skotská proto aby sňatkem s následníkem francouzského trůnu uzavřela spojenectví a ochránila tak Skotsko před Angličany. Kromě výše zmiňovaných úžasných šatů (pokaždé slintám) a překrásné hudby (všechno to mám v mobilu a neustále mi to hraje) čekejte teda také vraždy, intriky, tajemství, romanci atd. Aktuálně běží v America na CW TV a v Kanadě na M3 druhá série.

 THE 100

Další seriál ze stanice CW TV odehrávající se v budoucnosti po nukleární katastrofě. Ve vesmíru na vesmírné stanici zvané Archa neustále přibývá lidí takže v rámci zlepšení situace je na zem posláno sto mladých delikventů, kteří mají zjistit jestli je naše planeta Země už obyvatelná a jestli je tedy bezpečné se na ni vrátit. Jednou z těchto "děcek" je i holčina jménem Clarke (ta blondýna nahoře), která je vlastně hlavní postavou všeho. Naši vyslanci brzo zjistí, že na zemi nejsou sami a to odstartovává celkem drsný boj o přežití ve kterém přestává být hlavním problémem voda, jídlo, teplo či případná radiace. Kromě "děcek" na Zemi sledujeme také i dění na Arše. Aktuálně běží druhá sezóna a já už se moc těším na její druhý díl. PS: Vyšla u nás už i knižní předloha tohoto seriálu na kterou se taky moc těším.

WITCHES OF EAST END

I tenhle seriál stejně jako The 100 má knižní předlohu, kterou napsala Mellisa de la Cruz. Pokud jste jako já sledovali někdy na základní škole Čarodějky (Charmed) tak tomuto seriálu určitě dejte šanci. seriál sleduje životy 4 žen Beauchampových: Freyi, Ingrid, jejich matky Joanny a tety Wendy. Jak už nám říká název, všechny jsou čarodějky. V seriálu nechybí kouzla, láska, nepřátelé těchto čtyř žen a taky dva fešní muži. Odvysílané byly zatím dvě série.

UNDER THE DOME

Tenhle seriál podle knihy od Stephena Kinga mě prostě dostává. Občas je to dost sci-fi, ale i tak to zkousávám i když jsem si nikdy nemyslela, že bych byla sci-fista. Jednoho dne prostě na malé městečko Cherter´s Mill, které je jako každé jiné malé město, spadne záhadná kupole. Městečko je tak odříznuto od zbytku světa (kupole i krávu klidně přepůlí). Kupole je neviditelná, nezničitelná a není z ní úniku... lidi pod ní se musí vypořádávat sami se sebou, navíc si později s obyvateli pod ní celkem hraje (ochlazuje se, smršťuje, magnetizuje věci atd atd) a celá věc se s plynoucím časem ještě více komplikuje. Venku jsou zatím dvě série a potvrzena byla na příští rok i série třetí.

BELIEVE

Tento seriál sice zkončil již po první sérii, ale já ho mám moc ráda. Believe je jedna z těch věcí, která vás prostě chytí za srdce. Hlavní hrdinkou je zde malá Bo, která má všemožné schopnosti (předvídání budoucnosti, telekineze, levitace, ovládání přírody...). No a protože po ní jde jedna organizace, která se takové lidi snaží využívat a po Bo všude pátrá, tak jeden dospělý kamarád Bo se svojí partou povolají Tatea (odsouzeného zločince, který má být zrovna popraven a kterého dostanou z vězení) aby Bo ukrýval a ochraňoval. Bo a Tate teda utíkají záporákům a po cestě Bo pomáhá všem možným lidem. Ona je prostě zlatíčko. Vždycky mě děsně dojme a zahřeje u srdce ta její dobrota, když se snaží někomu pomoci.

You Might Also Like

0 komentářů