TV SHOW TIPS I.

8:25 PM

Na napsání tohoto článku už se chystám celkem dlouho. Seriálů znám spoustu. Jsem seriálový maniak. V letošní a loňské sezóně se těch co si vážně užívám objevilo celkem dost. Samozřejmě sleduji takové známé pecky jako Game of Thrones, Big Bang Theory, Pretty Little Liars nebo třeba The Vampire Diaries a spoustu dalších. Nové seriály ovšem vyhledávám velmi ráda, jelikož není nic lepšího než když si pustíte něco nového a zamilujete se do toho hned po prvních minutách první epizody jako se mi to stalo s jedním ze seriálů o kterém vám níže povím trochu více. Takže pokud už sledujete některé seriály pouze ze setrvačnosti - jako já třeba PLL - tak tady je první část článku s tipy na další fajn šou :-).

CHASING  LIFE

Nevím jestli to je třeba úspěchem knihy a filmu The Fault In Our Stars (Hvězdy nám nepřály) ale v posledním roce se objevily hned dva seriály o mladých lidech, kteří bojují s rakovinou. Jedním z nich je tento seriál o 24 let staré April, která čistou náhodou objeví, že má leukemii. April je vtipná, pracovitá až workoholická a s danou situací se snaží vypořádat po svém. V boji s nemocí jí pomáhá její mamka, mladší sestra a babička se kterými žije, dále její nejlepší kamarádka a později také jeden super muž. Jeho jméno a více o něm vám nepovím aby vás to donutilo se na tenhle seriál podívat, navíc vám tu nechci příliš spoilerovat. Řeknu vám jen to, že je prostě úžasnej a není to ten z té fotky nahoře. Zatím bylo dovysíláno 10 dílů, další díl bude začátkem prosince.

RED BAND SOCIETY

Druhým takovým seriálem je Red Band Society, který jsem si zamilovala asi po prvních deseti minutách první epizody. Seriál se odehrává v nemocnici, kde pobývají "děti" které díky své nemoci potřebují neustálou zdravotní péči. Rakovina, plicní onemocnění, problémy se srdcem, anorexie, kóma... to všechno je součástí jejich dní. Zrovna tak jako pacienty tu poznáte místní personál, například sympatického doktora nebo ráznou zdravotní sestru. A proč zrovna "společnost červeného pásku"? No, však to se dozvíte hned na konci prvního dílu :-). První série právě běží.

 JANE THE VIRGIN

Je to sice taková telenovela, ale docela mě to baví. Plusem pro mě je, že mi přijde, že se tento seriál ani nesnaží hrát na něco jiného. Jane (brunetka nahoře) je mladá Mexičanka, které babička jako malé holčičce vštípila, že si má pořádně hlídat svojí kytičku (čtěte: panenství) a tak je Jane, studující poslední rok na učitelku a pracující v hotelu, stále ještě panna. Má milujícího snoubence, práci co jí baví, podporující rodinu a pak se to všechno zvrhne, když jde na gynekologii. Jane je omylem oplodněna a to vzorkem majitele hotelu (ten v růžové košili) ve kterém pracuje a kterého jednou před pěti lety políbila. S manželkou (bloncka) to šéfovi neklape, ona ho podvádí s tím dalším na fotce. Babička kolikrát mluví Španělsky. Utajovaný otec Jane je hvězdou telenovely na kterou všechny tři ženy (Jane, její matka a babička) koukají. Tohle všechno zjistíte už v prvních dvou epizodách, které zatím vyšly. Už předem je mi jasné jak to dopadne, ale vůbec mi to nevadí. Více telenoveloidní už to býti snad ani nemůže, ale beru to jako fakt a prostě si tuhle CW telenovelu užívám.

 MANHATTAN LOVE STORY

Dvacet minut týdně tohohle seriálu je prostě málo. Potřebuju víc! Příběh se odehrává, jak už název napovídá, v New Yorku na Manhattanu, kde se něžná blondýna Dana potkává s někdy dost egoistickým návrhářem trofejí Peterem. Dohromady je dají jejich přátelé David a Amy, kteří spolu tvoří pár. Co je fakt super na tomto seriálu je to, že slyšíte myšlenky dvou hlavních postav. Můžete tak sledovat co si myslí na prvním rande až po jejich myšlenky když má mezi nimi dojít k prvnímu sexu. Je to svěží, vtipné, prostě báječné! Zatím jsou venku 4 díly.

OUTLANDER

Posledním dnes rozebíraným seriálem je historické fantasy drama Outlander natočené podle knižná přelodhy od Diany Gabaldon. Hlavní hrdinkou je zde válečná sestra Claire, která se po druhé světové válce (v roce 1945) setkává se svým manželem Frankem a společně se vydávají na takové další líbánky do Skotska. Jednou v noci spolu sledující magický rituál u kamenů na kopci Craigh na Dun (představte si něco podobného Stonehenge) a když se tam Claire později vydává sama a šahá na kameny propadne se do Skotska roku 1743. Zde pak za přítomnosti Skotů poznává jak to dříve chodilo a snaží se dělat vše pro to, aby se dostala zpátky ke Craigh na Dun a zpět do svého času. V tomhle seriálu s chrabrými Skoty, krásnou přírodou, podmanivou hudbou nechybí ani romantika. Jeden ten Skot - Jamie Fraser - je totiž zatraceně sexy (a navíc správnej a čestnej) chlap :-). Zatím jsme mohli vidět 8 dílů, seriál bude pokračovat v dubnu.


Tak snad jsem vás navnadila a pokud nějaký z těchto seriálů znáte nebo jej teď zkusíte, budu ráda, když se se mnou v komentářích podělíte o vás názor :-). Více zase příště.

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Pane jo, ani jeden z těchto seriálů neznám, ale zaujali mě téměř všechny, to zase budu chodit spát ve 3 ráno, pokud mě tak chytnou - což podle popisu asi jo...už teď sleduju nespočet seriálu, ale tyhle jsou zase úplně o něčem jiném...takže ti děkuji za skvělé tipy!

    ReplyDelete